Kebab przepis

Catering Rzeszów
25 lutego 2017
Strona internetowa i jej profesjonalne wykonanie
18 kwietnia 2017

Przepis na nasz pyszny kebab jest dotychczas chroniony i ściśle tajny. Tajniki naszych wyrobów są niezmienne już od wielu lat. Dzięki temu to właśnie u nas smak kababu jest zawsze unikatowy i charakterystyczny. Nasz kebab zdobył uznanie u wielu. Nawet Magda Gessler twierdzi że nasz kebab jest dobry.

Chcesz spróbować zrobić kebab w warunkach domowych? Oto smaczny przepis – nie jest to nasza tajna receptura, ale godny polecenia przepis na kebab.

Najważniejsze to przygotować wyselekcjonowane składniki:

  • 4 piersi z kurczaka (najlepiej wolno hodowlanego)
  • jogurt naturalny (może być gęsty)
  • 5-7 ząbków czosnku (w zależności od upodobań)
  • pół kapusty pekińskiej (ewentualnie sałata lodowa)
  • cebula
  • odrobina majonezu (można pominąć aby kebab był FIT)
  • 2 czerwone pomidory
  • przyprawy wg uznania: sól, pieprz, oliwa z oliwek, zioła prowansalskie
  • do mięsa: przyprawa gyros (kebab), ewentualnie dodatkowo ostra papryka
  • 5 tortilli (gotowych)
  • folia aluminiowa do owinięcia kebaba

Szybki przepis:

1. Piersi kurczaka kroimy w cienkie paski i porządnie obsypujemy przyprawą gyros (lub
panierujemy). Odstawiamy na ok. około godzinę, aby mięso zapoznało się z przyprawami.
2. Smażymy na patelni, najlepiej używając oleju kokosowego do czasu aż mięso będzie miękkie i usmażone.
3. Kroimy cienko kapustę pekińską (lub sałatę lodową), pomidory i cebulkę.
4. Sałatkę przyprawiamy według uznania.
5. Jogurt naturalny przelewamy do miseczki i wyciskamy do niej czosnek, dodajemy zioła prowansalskie (mogą być wcześniej wyparzone wrzątkiem) i majonez.
6.Mieszamy intensywnie i odstawiamy do lodówki na ok. 30 minut.
7. Tortillę podgrzewamy na patelni, lub w mikrofali / opiekaczu.
8. Jeśli sos jest gotowy, a mięso ostygło trochę, a nasze tortille są już gorące, układamy je i dzieląc składniki układamy je w naszych smacznych tortillach.
Doprawiamy przyprawami i dodajemy sos czosnkowy (można dodać również ketchup). Następnie zawijamy tortille i owijamy folią aluminiową aby się nie rozpadały.

Nasz przepis na kebaba to okazja aby zaskoczyć rodzinę czy znajomych niesamowitym daniem kuchni Tureckiej.

przepis na kebab

przepis na kebab