Przepis na nasz pyszny kebab jest dotychczas chroniony i ściśle tajny. Tajniki naszych wyrobów są niezmienne już od wielu lat. Dzięki temu to właśnie u nas smak kababu jest zawsze unikatowy i charakterystyczny. Nasz kebab zdobył uznanie u wielu. Nawet Magda Gessler twierdzi że nasz kebab jest dobry.
Chcesz spróbować zrobić kebab w warunkach domowych? Oto smaczny przepis – nie jest to nasza tajna receptura, ale godny polecenia przepis na kebab.
Najważniejsze to przygotować wyselekcjonowane składniki:
Szybki przepis:
1. Piersi kurczaka kroimy w cienkie paski i porządnie obsypujemy przyprawą gyros (lub
panierujemy). Odstawiamy na ok. około godzinę, aby mięso zapoznało się z przyprawami.
2. Smażymy na patelni, najlepiej używając oleju kokosowego do czasu aż mięso będzie miękkie i usmażone.
3. Kroimy cienko kapustę pekińską (lub sałatę lodową), pomidory i cebulkę.
4. Sałatkę przyprawiamy według uznania.
5. Jogurt naturalny przelewamy do miseczki i wyciskamy do niej czosnek, dodajemy zioła prowansalskie (mogą być wcześniej wyparzone wrzątkiem) i majonez.
6.Mieszamy intensywnie i odstawiamy do lodówki na ok. 30 minut.
7. Tortillę podgrzewamy na patelni, lub w mikrofali / opiekaczu.
8. Jeśli sos jest gotowy, a mięso ostygło trochę, a nasze tortille są już gorące, układamy je i dzieląc składniki układamy je w naszych smacznych tortillach.
Doprawiamy przyprawami i dodajemy sos czosnkowy (można dodać również ketchup). Następnie zawijamy tortille i owijamy folią aluminiową aby się nie rozpadały.
Nasz przepis na kebaba to okazja aby zaskoczyć rodzinę czy znajomych niesamowitym daniem kuchni Tureckiej.
przepis na kebab